Brukerveiledning   

Bilder

Klikk på bildet for stor versjon
Klikk på bildet for stor versjon

Last opp bilder ved å klikke på bildeikonet/bildearkiv du finner på bunn av menyfeltet.
Dette ikonet finner du også på de individuelle vedlikeholdssidene.

Lag eller velg mappe i bildeopplastingsmodulen før du laster opp bilder til bruk på nettsiden
Med å lage mapper kan du plassere bildene i et logisk system slik at du har orden og finner de bildene du leter etter når du har lastet opp 1000 stk.
Når du laster opp bilder havner de i den mappen du har klikket deg ned i før du laster opp.

Prinsippet for opplasting av bilder er at du lokaliserer bildet på egen harddisk og overfører det til webserveren.

Du har to måter å laste opp bilder på:

Last opp bilde skalerer automatisk tre versjoner av det opplastede bildet. En på 240 pixlers bredde, en på 600 og en på 800 pixlers bredde.

Det er viktig at du har et bilde som er større enn 800 pixler i bredden før du laster opp. Er det mindre skaleres bildet opp i størrelse og du får et dårlig resultat.

Last opp et bilde uendret
Dersom du har et bilde som er ferdig skalert til en ønsket dimensjon, eller du ønsker å legge ut høyoppløselige bilder til f.eks. presse-bruk kan du laste opp bildet uendret ved å velge "Last opp bilde eller video, uendret"

Last opp bilde eller video, uendret
Den avanserte bruker som har kontroll på filstørrelser kan laste opp bildene uendret. Da overføres filen fra harddisk til server uten automatisk skalering.

Når bildene er lastet opp på webserveren kan du plassere disse på de individuelle sidene
For å legge bildene inn på siden kopierer du filnavet under bildet i bildeoversikten og limer dette filnavnet inn i bildefeltet på redigeringssiden.
Hvis du bruker Internet Explorer kan du klikke på lenken Kopier filnavn, så legges filnavnet automatisk på utklippstavlen.

Det er viktig å ta med hele teksten i filnavnet: mappe/filnavn.jpg, om en bokstav mangler eller du har med en bokstav eller mellomrom for mye vil ikke databasen skjønne hvilke bilde du vil vise.